Newsletter
Pre odoberanie alebo zrušenie odoberania noviniek vyplňte svoj e-mail:


Kto má dnes meniny?

Dnes má meniny: zajtra má meniny:

Otázka na predajcu

Na stránkach AROMA-oleje.sk môžete nakupovať esenciálne oleje podľa názvu (ak už viete o účinkoch), alebo sa môžete nechať inšpirovať v časti Čo sa užíva pri ...?, čo ľudia obyčajne používajú na bežné zdravotné problémy. Obyčajne je tam uvedených niekoľko možných olejov. Prečítajte si ich účinky a vyberte si. Použiť môžete jeden alebo niekoľko zároveň. Esenciálne oleje majú účinné zlúčeniny a preto poskytujú niekoľko účinkov v jednom oleji. Rovnako ako aj lieky, niekedy jeden olej účinkuje lepšie pre jedného ako pre iného. Ak pre Vás vybraný olej nepriniesol očakávaný výsledok, môžete vyskúšať ďalšie v poradí.

 

Ako používať olej - Akým spôsobom?

 

Esenciálne oleje sa používajú pri širokej škále aplikácií pre emočné a fyzické zdravie. Môžu sa používať samostatne alebo v komplexných zmesiach, čo závisí od používateľovej skúsenosti a požadovaných účinkov. Esenciálne oleje sa zvyčajne podávajú jedným z troch spôsobov: aromatickým rozptyľovaním, lokálnou aplikáciou na pokožku alebo vnútorným užívaním ako potravinové doplnky. Používanie esenciálnych olejov môže byť nesmierne jednoduché a zároveň môže zmeniť Váš život. Spolupráca s niekým, kto esenciálne oleje už používa, umožní začínajúcim používateľom, aby mali prospešnejšie a príjemnejšie skúsenosti.
Esenciálne oleje sú prirodzene bezpečné a keď sa postupuje podľa pokynov, majú len málo nežiadúcich účinkov (ak vôbec nejaké). Sú však silne koncentrované a mali by sa používať opatrne. Uistite sa, že  používate len čisté, terapeutické esenciálne oleje a dodržiavate všetky upozornenia a pokyny na etikete.


Esenciálne oleje by sa nikdy nemali dávať do očí alebo zvukovodov. Po výskyte začervenania alebo  podráždenia pri lokálnom použití na postihnutú oblasť jednoducho naneste rastlinný olej, ako napríklad frakcionovaný kokosový olej — voda esenciálne oleje nerozpúšťa. Ak ste tehotná alebo pod lekárskym dohľadom, poraďte sa pred použitím esenciálnych olejov so svojím lekárom.

 

AROMATICKÉ použitie - Použite difuzér aby ste rozptýlili esenciálny olej vo vzduchu alebo si dajte 2 kvapky do dlaní, priložte k nosu a inhalujte. (Ovplyvňuje náladu, otvára dýchacie cesty a čistí prostredie)

 

MASÁŽNE použitie - Použite niekoľko kvapiek priamo na kožu alebo vmasírujte do pokožky. (Rýchla absorpcia do tela prostredníctvom kože, Účinok na celý organizmus, Podporuje imunitu, Poskytuje okamžitú úľavu)

 

VNÚTORNÉ použitie - Dajte si 1-2 kvapky pod jazyk, alebo namiešajte do pohára vody alebo iného nápoja, alebo vložte do želatínovej kapsule a prehltnite ako iné tabletky. Prázdne kapsule sa dajú kúpiť. (Účinky na ústnu dutinu a hrtan, Podporuje tráviaci systém, Podporuje imunitu)

 

Používanie esenciálnych olejov je veľmi intuitívne, jednoduché a príjemné. Mnohé z olejov sa však dajú používať vnespočetnom množstve kombinácií a aplikácií, čo môže začínajúcich používateľov odrádzať. Ako jednoduchý prvý krok na Vašej ceste spoznávania esenciálnych olejov odporúčame trio levanduľa, citrón a mäta. Patria medzi naše najobľúbenejšie oleje a ich vyskúšaním budete mať Vy i Vaša rodina úžasnú skúsenosť s vlastnosťami liečebných esenciálnych olejov, ktoré Vám zlepšia život.

 

Získavanie esenciálnych olejov

 

Liečebné esenciálne oleje sa najčastejšie získavajú procesom destilácie pomocou vodnej pary pri nižšej
teplote, počas ktorého para cirkuluje cez rastlinný materiál pod tlakom a uvoľňuje esenciálne oleje do pary. Ako sa zmes pary ochladzuje, voda a oleje sa oddeľujú a olej sa zbiera vo svojej čistej podobe. Na zaistenie olejového extraktu najvyššej kvality sa musí podrobne monitorovať chemické zloženie, teplota a tlak. Príliš málo tepla a tlaku neuvoľní cenný olej; príliš veľa môže rozbiť krehké chemické zloženie extraktu a ovplyvniť jeho účinnosť.


Popri starostlivo kontrolovanom procese extrahovania je pre kvalitu extraktu terapeutického esenciálneho oleja rovnako dôležitý dôsledný výber správnych druhov rastlín a častí rastlín, zozbieraných v ideálnom čase, keď sú v nich esenciálne oleje v najväčšej koncentrácii. Tento komplexný proces je rovnako umením ako vedou a zaistenie vynikajúceho produktu vyžaduje spoluprácu skúsených pestovateľov a destilatérov.


load


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM